SEIZOENEN

Je hoort er als Belg van te houden. Van het wisselende beeld en de geuren die je van de natuur cadeau krijgt. Va de aangepaste outfits in je kleerkast. Van het gevoel van andere temperaturen op je huid. Ik geniet ervan, echt waar: ik schaterlach als ik met mijn kinderen door de regen stap, ik geniet van de sneeuwpret die we soms mogen beleven en ik fiets zingend naar de bakker als de zon schijnt.

ECHT?
Maar als ik heel eerlijk ben, dan weet ik niet of ik er wel echt van hou. Misschien ‘wil’ ik er gewoon van houden, omdat het erbij hoort, bij ons land. Die schaterlach in de regen, die klinkt enkel in een zotte bui, bij een wandeling met een hete douche na afloop. En die sneeuwpret, die duurt net tot de buitentemperatuur de binnenkant van mijn handschoenen bereikt. Alleen dat zingen in de zon, dat hou ik twee volledige seizoenen vol.

LENTE

Die twee zingende seizoenen, die zijn nu echt van start gegaan. Zet je raam open en maak je interieur lente-klaar!

lente in huis: PRAKTISCH

– Doe de seizoenswissel in je kleerkast EN in je keuken. DE kleerkast spreekt voor zich: winterjassen en dikke truien ruimen plaats voor T-shirts en vrolijke jurken. In de keuken kan het ook: leg de vormpjes voor ijslolly’s bovenaan, haal de cocktailglazen wat meer naar voor, de resterende kerstservetten mogen weg en het fonduestel mag naar de berging. Misschien vind je nog iets terug dat je al even vergeten was, zoals een ijsmachine of leuke satéstokjes.

– Volgde je in de winter mijn raad op om mutsen en sjaals per persoon in een bakje te sorteren? Vervang ze dan nu door zonnebrillen. Deze nemen wellicht minder plaats in dan de mutsen, gebruik de resterende ruimte om tijd te winnen in de zomer: leg er zonnecrème en een zwemtas, klaar voor onverwachte zomerse uitnodigingen.

lente in huis: MOOI

– Koop/pluk (wilde) bloemen en zet ze in een vaas, glazen fles of confituurpot.

– Hang zonnige spreuken aan de muur. Print ze af of haal ze uit een magazine zoals Flow, kader ze in en hang ze op (of doe het op luie wijze, zonder kader en met washi-tape)

– Slingers en vlagjes, ze horen bij feest. Deze lente mag één groot feest worden. Hang ze het hele seizoen aan de muur of het plafond. Leuke kleurtjes vind je bij Studio Lala.

Misschien hou ik er toch wel van, van die seizoenen. Het zet weer aan tot nieuwe ideeën. Wil je deze lente je interieur grondiger aanpakken? Schrijf je dan zeker in voor de workshop van 19 mei. Je vindt alle info op de website. Ik beloof je dat ik niet zal zingen.

zonnige groetjes, katja