CACTUS

‘deze wil ik op mijn kamer’
Een cactus.
Mijn hoofd zit bij de boodschappenlijst en de prijs, de omvang en het uitzicht van de cactus zijn een discussie onwaardig, dus met een droge ‘ok’ belandt het ding in de kar.
Thuis zet zoonlief (12) zijn cactus heel zelfzeker in een witte glazen pot en zo op zijn bureau in bamboe-hout.
Het plaatje klopt.
Hij houdt van het resultaat.
Ik ben blij. Blij omdat mijn kind blij is, maar ook blij voor mezelf.

generale repetitie.

één jaar geleden
een gezonde dosis stress
eindeloos repeteren

Eerst voor mezelf, dan voor een vriendin (die me met haar presentatie-tips, engelengeduld en super-advies naar een hoger niveau tilt, dankjewel An) en daarna de grote test:
Generale repetitie voor de zoon van (toen) 11. Hij begreep alles en hij stelde gerichte vragen en de maanden erna deed hij een grondige analyse van elk restaurant/ café/ kantoor… waar we kwamen.
De eerste workshop van NIEUW(in)ZICHT was klaar voor het publiek.

feedback

Twee edities vorig jaar, de derde editie aanstaande donderdag. Fijne feedback achteraf, van mensen die meenden dat iedereen dit vooraf hoort te weten, voor je keuzes maakt, voor je miskopen doet, voor je veel te veel tijd verliest. Mensen met een ‘aha, zo gaat het natuurlijk beter, sneller, goedkoper’. Mensen met een ‘nu ben ik er klaar voor!’. Heel fijn uiteraard, positieve feedback, genoteerd op papier, of per mail achteraf,… het doet deugd.

Maar de mooiste feedback was de cactus.
Waar ik dacht dat de workshop voor de zoon geen blijvende sporen had nagelaten, deed hij er plots toch wat mee, onbewust weliswaar, maar het klopte wel. Hij koos een accent in een lichte kleur, met een koud karakter en wat glans, voor op zijn warme, donkere bureau met houtstructuur. En dat sluit perfect aan bij een belangrijke tip die ik meegeef in de workshop:

Een interieur heeft geen zes verschillende kleuren op de muren nodig om boeiend te zijn. Een interieur krijgt karakter door variatie te brengen in ‘aanvoelen’.

MIX!
stuctuur en glad
donker en licht
textuur/prints en egaal
warm en koud
hard en zacht

Het werkt zoals in de mode: die witte sneakers met dat sprankeltje goud, dat zwarte maatpak met die gouden horloge, dat egale jurkje onder die sjaal met print.
Leave a little sparkle wherever you go!

In de workshops van NIEUW(in)ZICHT leer je naast deze tip nog veel meer over het samenstellen van een boeiend interieur, je kan er zelf combinaties uitproberen en krijgt een duidelijk stappenplan waarmee het voor iedereen mogelijk is om een praktisch en mooi interieur te creëren.

Hou de website goed in de gaten en wie weet ontmoeten we elkaar op één van de volgeden edities!

groetjes
katja