Sometimes all you need is a little splash of color!

I know, kleur en ik, wij laten ons niet zo vaak samen zien, niet in mijn kleding, niet in mijn interieur en niet in mijn ontwerpen. Neutrale kleuren domineren mijn leven, met een ruime voorsprong voor zwart, wit en grijs, en ik vind het best zo. En toch vraagt, ook bij mij, de zomer om ‘a little splash of color’. NU is het goede moment om daarmee aan de slag te gaan, want in de zomer willen we genieten, en niet meer zoeken waar die splash in welke kleur dan juist moet terechtkomen, toch?

LITTLE

Ja, ik blijf mezelf, ook in de zomer, dus ik hou van ‘little’ splashes of color. Voor mij geen hele ruimte in volle kleuren, mijn muren zijn wit, en wellicht blijven ze dat nog wel een tijdje. Never change a winning team, right?!
Bestaat jouw ‘winning team’ uit rood, groen en blauw, geniet er dan vooral van en laat het je niet uit het hoofd praten door mijn diploma. Misschien brengen deze tips je toch nog op ideeën. Wie weet pas je ze volledig anders toe, dan hoe ik het doe, als jij er blij mee bent, ben ik dat ook! Doe dus vooral je goesting, en don’t forget to play!

(little) splashes of color, here we go!

TIP 1
The best color in the whole world is the one that looks good on you, dixit Coco Chanel.
Een wijze madam, en hoewel ze (volgens mij) geen interieurs op haar naam heeft staan, is haar quote toch perfect toepasbaar in elke ruimte. Negeer de trends en modekleuren als ze je interieur niet verbeteren!

TIP 2
Een bos verse bloemen werkt altijd, overal! Zag je die onwaarschijnlijk geweldige boeketten van Bloomon.be al over je scherm passeren? Het mag terug, verschillende soorten bloemen samen in één vaas, een kleurenmix, a splash of color it is!

TIP 3
Zomerfoto’s. Ja, foto’s. Neen, niet gewoon foto’s. Doe er iets mee. Niets permanent, maar iets ‘seizoenigs’. Vaak worden kaders en foto’s op een zeker moment aan de muur gehangen, om er te blijven tot de volgende schilderbeurt. Een tijdje geleden bewonderde ik bij iemand de foto’s aan de muur, tot ze me vertelde dat het om de voorgedrukte foto’s ging die in de kaders zaten toen ze die kocht, foto’s van eigen kinderen waren er nooit in geraakt! No kidding!
Zonde toch. In de winter zijn sneeuwbalgevechten en rendieren leuk aan de muur, lente en zomer vragen om sproeten en zomerjurkjes, met a splash of color… Dat kan, heel eenvoudig, door ze elk seizoen te wisselen. Geen zin in gepruts met kaders? Doe dan eens wat anders met je foto’s, fotografe Ludovica heeft een heel mooi concept in hout dat je gewoon op de kast zet, alleen niet vergeten tegen de winter een nieuwe shoot in te plannen.

TIP 4
Kies kleur voor de praktische zaken in je interieur. De keukenhanddoek, de zeep op de wastafel, de badmat, de afwasborstel, je pennenhouder op je bureau… allemaal zaken die winter en zomer onopvallend in je interieur aanwezig zijn. Maak ze zichtbaar. Kies een kleur of print waar je zomers vrolijk van wordt en laat ze een seizoen lang knallen.

Ik wens je een fijne lente, met de kleuren die je blij maken, in een hoeveelheid, perfect gedoseerd naar jouw smaak en goesting. Ik ga er zelf ook mee aan de slag, en werk intussen ook aan een aantal nieuwe ideeën… keep you posted!

groetjes, katja