juni 1997

Het lijkt een eeuwigheid geleden, maar toch ook weer net een zucht.
Een echt scoutsmeisje was ik, met veel te ruime truien, en vanaf dat moment ook een diploma. Een kraakvers diploma. Interieurarchitect. Mijn carrière lag voor me, maar eerst nog zomer. Vrienden. Plezier. Kamp.

een stapel paletten, een berg sjorhout en een lege tent

Daar stonden we, op een nog bijna leeg grasveld, waar overal groepjes leiding volop in de weer waren om er een leefbaar kampterrein van te maken. Een vriendin, startend ingenieur, en ik, nagelnieuw interieurarchitect, werden het duo voor ‘de wastent’. Een stapel paletten, een berg sjorhout en een grote lege tent. We bundelden onze kennis, creativiteit en inzicht, en maakten er wat van. De hoogtes voor de waskommen werden nauwkeurig bepaald, we bedachten kapstokhaakjes met het beperkte materiaal dat we vonden en de scheiding tussen het jongens en meisjes-deel werd ons pronkstuk, en als finishing touch, een vloer van paletten in een eigenwijs patroon.

potentieel

Zonder dure materialen en binnen de beperkte ruimte van de tent volbrachten we ons project. Het resultaat was praktisch, en mooi – nu ja, mooi volgens scoutsnormen dan toch. Ik geloof sindsdien dat elke ruimte potentieel heeft om een goed interieur te worden. Vaak zelfs zonder zware ingrepen. Je moet alleen zoeken naar de juiste manier om het beste uit de ruimte te halen. En die vind je door de juiste vragen te stellen, een gestructureerde werkwijze aan te houden en door een portie creativiteit en inzicht in te zetten. De ingenieur en de interieurarchitect, wetenschap en creativiteit. That’s all it takes!

vakantietaak

Droom jij van een nieuw interieur dit najaar? Probeer dan deze zomer al eens goed te kijken naar wat je hebt. Vaak vertelt de bestaande inrichting en je gevoel daarbij, veel meer dan je denkt. Evalueer zowel de praktische situatie: is er voldoende bergruimte, werkruimte, circulatieruimte, … als wat je ziet: lijkt de ruimte te laag, te open, te donker, te saai, te druk, …
Voeg bij deze inzichten een dosis inspiratie en creativiteit en de basis van je nieuwe ontwerp is gelegd.

Deze zomer vind je op de facebookpagina van NIEUW(in)ZICHT elke week een interieurtip met voorbeeldfoto.
Ik wens je een deugddoende zomer. Eentje met vrienden. Plezier. Kamp, … ach neen, dat was twintig jaar geleden 😉